FILM + ÕHTUSÖÖK = JAAPANI ÕHTUD MÄRZis! / Movie + dinner = Japan evenings at MÄRZ!

20 Sep

Järgmisel reedel, 01. oktoobril
algusega 19.00
MÄRZ projektiruumis, Olevimägi 7

FILM – TAKASHI MIIKE “Happiness of the Katakuris” (2001)

Jaapani filmirezhissööril Takashi Miikel on alati meeldinud kaarte segada suurejooneliste eksitustega, mida ei sooviks nii mitmedki filmitegijad enda peal katsetada. “Happiness of the Katakuris” on Miike kohta eriti kummaline film, kuna kunagi varem pole ta kokku sidunud muusikali, savinukkudega mängimist, zombisid, armukadedust, vulkaani tegutsemist ja kõike seda hoomamatus musta huumori üleujutuses. Ka see film tõestab, et Miikele pole miski püha ja ta võib vastutustundetult kokku segada väga ausat emotsiooni väga absurdsega; nii komöödiat kui õudust.

Nagu paljudes komöödiates, nii ka nüüd hakkavad veidrad sündmused juhtuma siis, kui majas avastatakse ootamatult laip. Siiski on filmil campi tundlikust, kuid mitte aukartust, kaootilised kõrvalekalded filmiloo jutustamises tulevad ainult kasuks, kuna nende tulemusel on ka kõige labasemad naljad igati kohased ja ei lange valesse lahtrisse. “Happiness of the Katakuris” ongi raskesti lahterdatav must komöödia, mis hoiab kurssi ühe aasia veidrama komöödia suunas. Ja seda veel ka koos totaalselt absurdsete laulutaidlustega. Kaasalaulmine on filmi vaadates muidugi oodatud…

http://www.imdb.com/title/tt0304262/

Filmi valis ja tutvustas Veiko Rebane.

ÕHTUSÖÖK – pärast filmi võimalus osta ehtsat jaapani kodutoitu ja jooke mobiilsest kohvikust MOMO – menüüs septsiaalne õhtusöök, jäätis, roheline tee, ploomivein, sake jne.

Kohtumiseni MÄRZis!

Leave a comment